сряда, 12 март 2014 г.


Качамак
Много обичам Качамак.А вие???????
Но този от детството ми който помня е много трудоемък и в днешно време домакините едва ли ще се наемат да го приготвят.Баба ми стоеше на печката и бъркаше ли бъркаше.
За това аз ви предлагам моя вариант.Вкусът не е като едно време,продуктите са различни ,но се надявам да ви хареса.

Продукти:0,500кг царевичен грис.(качамак)
300гр.сирене
300гр бекон
125гр масло
чаена лъжичка червен пипер
сол
Начин на приготвяне:
Пригответе царевичния грис по начина даден на опаковката.Нарежете бекона на ленти и го запечете на сух тиган.В тавичка сложете 1/2 от качамака и поръсете на всякъде с натрошено сирене.Отгоре другата част от качамака.В тиганче запържете маслото и добавете червения пипер.С помоща на на лъжица направете поцепи в качамака и полейте с маслото.Отгоре поръсете със запечения бекон и сложете във фурна на 220 градуса (предварително загрята) за около 10 мин.
Да ви е сладко!!!!!!!