събота, 22 февруари 2014 г.

Пълнена патица

Никога не бях опитвала патица,може би от горчивия ми опит ,едно лято на язовир "Доспат"Бях на около 12 години и човека който стопанисваше станцията ни покани на разходка с катер.Ято диви патици прелетяха и той уби 2.Вариха ги почти цял ден след което сачмите омекнаха ,патиците не.И така аз останах с убеждението че това патицата е изключително жилаво същество.
Докато съпруса ми не ми донесе патица от супер маркета.И аз реших да се престраша.Ето я в целия и блясък.
Нарязах картофи и ги сложих на дъното на бабината удобна тава.
Патицата измих подсуших и посолих.
Плънката е традиционна:ориз ,лук,малко свински пушени гърди нарязани на ивици и това всичкото задуших.
Напълних патицата вътре а и от към гушата между месото и кожата.
Заших и сложих върху картофите.
Отгоре нарязах бекон на тънко и направих одеалце с което завих патето.Сипах чаша бяло вино и чаша пилешки бульон.Завих с фолио.Печем на предварително загрята фурна на 200 градуса за около един час.Час и половина.
Отвиваме и допичаме до златиста коричка като преди това сме бутнали бекона върху картофите.
Получи се великолепно ястие .Нямаше нищо общо с патиците от детските ми години.:)

Да ви е сладко!!!!!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар