понеделник, 13 юли 2015 г.

Бисквитена торта с цедено мляко ,домашен крем и сладко от боровинки.

Продукти:
За крема.
1л.прясно мляко
0,200кг захар
2 ванилии
3 яйца
7 супени лъжици брашно(равни)
40гр масло

0,500кг цедено мляко
малко бурканче (0,250)сладко от вишни

3 пакетчета бисквити
Аз ползвах Роден край с масло

Начин на приготвяне
В тенджерка кипваме 0,800 л от прясното мляко със захарта и ванилиите.
Разбиваме в друг съд яйцата с брашното и останалото мляко
На тънка струйка добавяме при непрекъснато бъркане до сгъстяване
Преди да изключим добавяме маслото
Оставяме на страна да се поохлади като покриваме със стреч фолио за да не хване коричка
В друг съд смесваме цеденото мляко със сладкото от вишни като си оставяме малко плодове за украса

Сглобяване на тортата:
В подходяща тавичка (моята е със свалящ се ринг 28 см)Изсипваме малко от тортения крем и нареждаме бисквити.Заливаме с първия крем и заглаждаме.Върху него с лъжичка слагаме на няколко места от млечния крем.Отгоре още един ред бисквити и така докато свършат продуктите.
Завършваме с двата вида крем.
Поръсваме с настърган шоколад и украсяваме с плодовете от сладкото.
Прибираме в хладилник за около 3-4 часа.
Да ви е сладко!