петък, 7 август 2015 г.

                Торта "Рафаело"

Когато лятото е в разгара си,и ви се прияде нещо сладичко,но не ви се включва фурната ,това е моето предложение за вас.

Торта "Рафаело" с уханието на кокос

Продукти:За форма диаметър 22 см.
320 гр бисквити чаени(аз използвам Роден край с масло или мляко),
Продукти за крема
125г меко масло
200г бял шоколад
400г(една кофичка)заквасена сметана
200мл.сладкарска сметана
1 ванилия
100г кокосови стърготини

На водна баня стопяваме шоколада охлаждаме го леко,добавяме разтопеното и охладено масло.Добавяме с лъжица заквасената сметана и разбъркваме добре.Прибавяме и ванилията и кокоса.Внимателно добавяме разбитата на сняг сметана и разбъркваме леко с помоща на шпатула.

Сглобяване:
На дъното на формата която ще използваме слагаме лек слой от крема,и започваме да редим бисквитите.Напръскваме ги много леко с пр.мляко.
Полагаме слой от крема.Аз отделям една част от крема и в него добавям сироп от вишни.Става красиво и вкусно.
Поставям оцветения крем някъде по средата.
Редим последователно като редуваме бисквити ,крем
Завършваме с крем.Заравняваме и покриваме формата със стреч фолио.Оставяме в хладилника за 1 нощ да стегне.
На следващия ден с помоща на нож(тънък и мокър),който прекарваме леко по формата,освобождаваме ринга.
Ако ни е останал от крема ,измазваме тортата отстрани и с помоща на шприц добавяме розички отгоре.като преди това сме поръсили обилно с кокос.За допълнителна украса аз използвам сладко от вишни.
Става цветно и вкусно.
Да ви е сладко