четвъртък, 18 февруари 2016 г.

Солени мъфини

Солени мъфини

Когато сутрин нямаме време да направим закуска,можем да направим тези мъфини от вечерта!
Те остават сочни и меки и на другия ден.
Вкусни са  с чай,мляко и айрянче.
Ето и нужните продукти:

200 гр кисело мляко в което сме угасили една ч.л. сода за хляб
1 яйце,50-60мл олио,2 ч.л.захар,1 ч.л. сол,150-200 гр натрошено сирене и около 2 ч.ч брашно.
Забъркваме по реда на изписване всички продукти като оставяме за най-накрая сиренето.
Слагаме сместа в силиконови форми за мъфини и печем на 180 гр.в предварително загрята фурна до златист цвят.Не ги препичайте.Ако не сте сигурни дали са готови,проверете с клечка за зъби,по нея не трябва да остава тесто.

Няма коментари:

Публикуване на коментар