неделя, 6 април 2014 г.

Наближава един от най-обичаните празници в годината!За мен и моето семейство това е Великден!Искам да ви покажа миналогодишният ни празник в снимки.За тази година обещаваме да се постараем повече.




Нищо няма да се получи ако нямате помощници!Моя най-голям помощник е малката ми дъщеря.Йоана.






                                Сом с орехи

Днес ще ви представя един по различен начин на приготвяне на риба.Тъй като избягвам пърженето предпочитам печено или варено.
Днешната рецепта е за :
Сом с орехи
За мариноването на сома са ви нужни:
3 с.л. горчица
3/4кофичка кисело мляко
черен пипер и сол.
За овалване :3/4ч.ч. натрошени орехи.
Олио за подмазване на тавата.
Измиваме филетата и ги подсушаваме.Заливаме ги с маринатата и ги оставяме така да отлежат 2-3 часа в хладилника.
Намасляваме тавата и всяко филе го овалваме в натрошените орехи.Редим в тавичката и печем до готовност.(При загрята на 180 градуса фурна ,ще са достатъчни около 30-35 мин).
Няма нищо сложно,нали.Само малко свободно време.
Аз ползвах филе от Африкански сом,но всяка риба е подходяща за тази рецепта.
Да ви е сладко!
Апетита идва с гледането!

За гарнитура е подходяща салата според сезона!