събота, 5 април 2014 г.

Много,ама много обичам шоколад.И като нямам веднага си спретвам едно ........Постно Шоколадово браунис.Рецептата е лесна и много бърза.
Продукти: 3ч.ч. брашно,2(равни или 1 с връх)ч.л сода,4 с.л.какао,1ч.л. сол,2ч.ч. захар,2п.ванилия,3/4 ч.ч олио,3с.л.оцет,2ч.ч студена вода
Начин на приготвяне:
 Смесват се поотделно сухите и течните съставки,Смесваме и разбъркваме добре.В нанаслена тава.Печем на предварително загрята на 180 градуса фурна за около 45 мин. Отгоре мажем с крем от пудра захар,какао и масло(маргарин).....С малко топла вода за получаване на гладкаа смес....

Няма нищо сложно и дете може да си го приготви,а е толкова вкусно ,че трябва да има някой около вас да ви спре да ядете.
Да ви е сладко.
Апетита идва с гледането.

понеделник, 31 март 2014 г.

Кашкавал на фурна

               Кашкавал на фурна.
На всеки се е случвало да си купи кашкавал и да реши да го панира.Да получава се много добре,но понякога се разтича и не изглежда както трябва...За това ви предлагам една рецепта която е много по-здравословна и винаги се получава.Дори когато кашкавала не е с добро качество.Тази рецепта не е измислена от мен,срещах я на доста места ,но и направих някои изменения.
Продукти: 
450гр настърган кашкавал.
5-6 с.л с връх брашно
4 чйца
2/3 кофичка кисело мляко с 1/4 ч.л. сода
1 ч.л. масло.
Начин на приготвяне:
Смесваме настъргания кашкавал с останалите продукти и изсипваме в тавичка намазана с маслото.Заглаждаме добре и печем на 200 градуса до приятна червеникава коричка.
Може да се хапва както топъл така и студен.
Като основно ястие с прясна салата,така и като предястие.
Апетита идва с гледането
Да ви е сладко!