вторник, 24 ноември 2015 г.

Да работя с тесто....Това е най-голямата ми страст.

От питки до тутманици.от баници до мекици.
Днес искам да ви представя една рецепта в която не са ви необходими умения да месите.

           Киш с броколи и бекон
Продукти за тестото:
  • 250 г брашно
  • 125 г масло
  • 1 яйце
  • щипка сол

    Продукти за плънката:
    1 пакет (450гр)замразени броколи
    200гр бекон
    1 кутия(250гр.)готварска сметана
    1 опаковка топено сирене
    сол,черен пипер на вкус
    2-3 яйца

    Начин на приготтвяне:
    С брашното, маслото, солта, яйцето и 3 с.л. вода се омесва тесто, което се увива в готварско фолио и се оставя в хладилника за 2 часа.

    Тестото се разточва на кора с дебелина 3-5 мм и се разполага в тавата. Краищата му трябва да надхвърлят с 3 см стените на съда. Пече се 15 минути и се оставя да изстине.


    Нарязваме бекона на лентички ,Смесваме го с разбитите яйца нарязаното на парчета топено сирене,розичките броколи,посоляваме със сол и черен пипер.Изсипваме сместа върху готовия блат.Печем на 180 градуса за около 30 минути или до златиста коричка
    Да ви е сладко!

    Апетита идва с гледането!