събота, 22 февруари 2014 г.

Моето много шоколадово Браунис за" Свети Валентин".
150 г шоколадови пелети /
обикновен шоколад/
80 г тъмно неподсладено какао /1
непълна ч.ч./
160 г брашно
½ ч.л. сода бикарбонат
150 г захар /1 ½ ч.ч./
150 г студено краве масло /
маргарин/
2 яйца
1 капсула ванилова есенция /2
ванилии на прах/
За крема
60 мл студено прясно мляко
50 г меко краве масло
100-150 г пудра захар
50-60 г тъмно какао /1/2 ч.ч./
 
1ванилия на прах/
брашно за поръсване
краве масло за намазване
1. В купа пресяваме тъмното какао, добавяме и содата.
2. Слагаме половината от кравето масло, заливаме със 100 мл
вряла вода и разбъркваме добре. Добавяме яйца и
продължаваме да бъркаме. Слагаме останалата част от маслото.
3. След като се получи еднородна смес, добавяме брашно и
захар, наливаме още 150 мл хладка вода и ароматизираме с
ванилия.
4. Слагаме пелетите, разбъркваме за кратко.
5. Прехвърляме в намаслена и набрашнена тавичка за печене
/20-22 см/. Поставяме в средата на предварително затоплена
фурна и печем на 180 градуса в продължение на поне 20-25
мин.
6. Приготвяме крема. В купа слагаме пудрата захар и мекото
краве масло, размачкваме с вилица. Прибавяме какао, поливаме
с ванилова есенция.
7. Наливаме част от прясното мляко, мачкаме отново с вилица,
след което разбиваме за кратко с миксер.
8. На части доливаме и останалото мляко и бием, докато се
получи пухкав крем. Оставяме сладкиша да изстине напълно в
тавата, след което го изваждаме.
9. Нанасяме крема върху напълно охладения сладкиш
Получи се великолепен сладкиш.Опитайте го и вие никак не е труден

Няма коментари:

Публикуване на коментар