четвъртък, 7 август 2014 г.

                 Език с шкембе в гювече

В моето семейство много се хапват ястия  от субпродукти.Казват ,че никак не са полезни ,но от време на време човек трябва да се поглези.Това ястие хапнах веднъж в един ресторант и веднага го приложих у дома.Подготовката за него е дълга,но самото приготвяне не отнема много време.Така ,че когато имате продуктите и повечко свободно време може да си ги сварите ,нарежете и замразите и когато ви се прияде нещо по-така,ще сте готови на мига.


Моето предложение е :
       Език с шкембе в гювече
Нужни са ви:
1.Свински език-1кг.(предварително сварен и нарязан)
2.телешко шкембе(предварително сварено и нарязано)
3.4-5 глави лук
4.0,500кг гъби
 По желание печени пиперки
сол.черен пипер,червен пипер,
 Начин на приготвяне:
Нарежете лука на луни а гъбите на шайби,пипера на ленти.Задушете всичко в малко мазнина до омекване.(за целта може да използвате 1/2 чаша бяло вино)
Смесете всичко в глинен съд и печете на фурна за около 40-50 мин.
Ястието е подходящо както за основно така и за мезе.
Да ви е сладко!!!!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар