Пухкав бъркан тутманик
Попаднах на тази рецепта в един от блоговете които посещавам(Щъркелово гнездо ) и реших да я споделя с вас.
Рецептата е лесна за изпълнение и не мисля че ще затрудни някого .А и дори няма да се изцапате много :)
Пухкав бъркан тутманик
Нужни продукти:
1.250 мл. топла вода
2,3 яйца
3.300гр кисело мляко
4.1кубче мая
5.7с.л. олио
6.1ч.л. захар
7.1 с.л. сол
8. 700 гр.брашно.
9.1к.л. сода
300 гр сирене и 50 гр разтопено масло
Начин на приготвяне:
Ако маята ви е прясна първо я активирайте. с малко топла вода захар и брашно.След това смесете всичко (Без сиренето и маслото) и разбъркайте до лепкава гъста каша.Оставяме да втаса .В намаслена тава изсипваме половината от тестото поръсваме с 1/2 от сиренето и 1/2 от маслото.Изсипваме другата половина и с намаслени ръце разстиламе .Поръсваме с останалото сирене и масло.Печем в незагрята фурна на 170-180 градуса..Опечения тутманик покриваме с чиста кърпа за около 15 мин.
Няма коментари:
Публикуване на коментар