понеделник, 24 февруари 2014 г.

Африкански сом на фурна.:
Нужни продукти:1 сом около 1,500кг.
0,500кг. зелени чушки
0,500кг.червени чушки.
3 големи глави кромид лук
3 домата.
галета,сол и сока на 1 лимон.
0,200 мл.бяло вино

Измиваме и почистваме сома.Нарязваме го на шайби ,осоляваме го и го поливаме със сока от лимона.Оставяме го на хладно за около 2 часа.През това време в тиган с малко мазнина (зехтин)задушаваме нарязания на полумесеци лук,чушките на ленти до омекване.Посоляваме със сол и черен пипер.Изсипваме на дъното на тавичка,отгоре слагаме шайби домати .Всяка шайба от сома овалваме добре в галета.и подреждаме върху доматите .Покриваме всичко с останалите домати.Печем в предварително загрята фурна на 180-200 градуса за около 1 час.В добавка може да си опечете и една содена питка.
Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар