вторник, 25 февруари 2014 г.

                           Днес реших да ви предложа нещо сладичко и калорично.

                                 Бриоши с течен шоколад
             

Нужните продукти:
  • 500 гр. бяло брашно и още за доомесване ;
  • 200 гр. топло прясно мляко
  • 20 гр. свежа мая
  • 80 гр. разтопено масло
  • 2 яйца
  • 100гр. захар 
  • 1 лъжичка мед или захар
  • щипка сол
  • пакетче ванилия                 
  • течен шоколад за намазване. 
    Начин на приготвяне:
    Тестото омесваме по познатия начин и оставяме на топло покрито с фолио да удвои обема си.
    Когато е готово го слагаме на набрашнен плот и премесваме.Оставяме го да почине за около 10 минути иначе глутена който е в него няма да ни позволи да го разточим.Късаме топчета с големина на топка за голф и разточваме на елипсовидна кора.Мажем с течен шоколад и навиваме на руло.Усукваме и леко разтегляме.Рвъзваме на възел и слагаме във форми за мъфини,предварително намаслени.Покриваме с фолио и оставяме за около 40 мин на топло.Намажете леко с разтопено масло смесено с една ванилия.Печете за около 30-35 мин. на 180 градуса .
    Да ви е сладичко!!!!
      

Няма коментари:

Публикуване на коментар