Бриоши с течен шоколад
Нужните продукти:
- 500 гр. бяло брашно и още за доомесване ;
- 200 гр. топло прясно мляко
- 20 гр. свежа мая
- 80 гр. разтопено масло
- 2 яйца
- 100гр. захар
- 1 лъжичка мед или захар
- щипка сол
- пакетче ванилия
- течен шоколад за намазване.
Начин на приготвяне:
Тестото омесваме по познатия начин и оставяме на топло покрито с фолио да удвои обема си.
Когато е готово го слагаме на набрашнен плот и премесваме.Оставяме го да почине за около 10 минути иначе глутена който е в него няма да ни позволи да го разточим.Късаме топчета с големина на топка за голф и разточваме на елипсовидна кора.Мажем с течен шоколад и навиваме на руло.Усукваме и леко разтегляме.Рвъзваме на възел и слагаме във форми за мъфини,предварително намаслени.Покриваме с фолио и оставяме за около 40 мин на топло.Намажете леко с разтопено масло смесено с една ванилия.Печете за около 30-35 мин. на 180 градуса .
Да ви е сладичко!!!!
Няма коментари:
Публикуване на коментар