Патладжанено ветрило
Нужни продукти:
- Естествено патладжан
2.Шунка
3.Домат
4Моцарела
5Кашкавал
Сол и зехтин
И така да започнем с приготвянето:
Измиваме патладжана и го разрязваме надлъжно като се стараем да не стигаме до дръжката.Осоляваме го и до оставяме в цедка или гевгир да се отцеди горчилката.Когато е готов Вземаме Парчета шунка,домат и моцарела и ги пъхаме между лентите патладжан.Вземаме парче алуминиево фолио и намазваме със зехтин.Отгоре поставяме патладжана и пак накапваме със зехтин.Завиваме добре като бонбон.Печем за 25 минути на предварително загрята до 180 * фурна .Отвиваме поръсваме с настърган кашкавал и допичаме на горен реотан за още 5-10 мин.до приятен загар на кашкавала.
Няма коментари:
Публикуване на коментар