Продукти за кексовата смес:1 яйце,100 гр захар,100 мл пр.мляко,100 гр брашно,10 гр бакпулвер ,100мл олио 2чл.какао.
- За карамела:0,800л прясно мляко.6 яйца.200 гр захар 1 ванилия.
Начин на приготвяне:карамел
• Яйцата се разбиват със захарта.
• Сипва се прясното мляко, ароматизирано с ванилията.
Кексова смес:
• Брашното се пресява с бакпулвера и какаото.
• Яйцата със захарта, след което се прибавят млякото, олиото и брашното.
• Тестото се разбърква до еднородна смес.
В форма за торта (20-22 см или кексова форма с дупка) се карамелизират 5 с. л. захар.
Изсипва се сместа за карамела, след което в центъра на формата се изсипва тестото.
Формата за торта се поставя в друга по голяма тава, в която са сипани 2 см гореща вода.
Фурната се загрява на 180 С.
Тортата Кадир се пече на водна баня около 50 минути.
Заедно с тавата от печенето (на водна баня) тортата се оставя в хладилник за няколко часа или за една нощ.
На следващия ден тортата Кадир се обръща в поднос и се поднася.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар