сряда, 5 март 2014 г.

        Крем супа с бекон и кротони.
Не знам на вас,но на мен винаги ми остават малки парчета зеленчуци когато приготвям зеленчукови сокове или зимнина.И нали съм си пестелива ги събирам в едно пликче във фризера.Когато се понапълни винаги приготвям крем супа.А и това е единствения начин по който малката ми дъщеря яде карфиол,тиквички и т.н. зеленчуци
Продуктите които ползвам са:карфиол,тиквичка,моркови,картофи .Нарязвам ги на дребно и ги заливам с вода която да е на около 3-4 см над тях.Сваряваме добавям сол и копър и пасирам.Ако е гъста разредете с малко готварска сметана.
Като добавка си направете домашни кротони.Нарежете сух хляб на малки кубчета полейте с малко зехтин.Сложете подправки по ваш избор и запечете до леко покафеняване във фурната.Нарежете и бекон на тънки лентички запечете на сух тиган и вече може да сервирате.Подходяща е за всеки сезон.Да ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар