неделя, 26 октомври 2014 г.

Сезона на зимнината вече почти приключи!Когато бях малка баба ми правече мармалад от сини сливи .Който аз обожавам.Миризмата на препечения мармалад направо ме омайва.Намазан горящ върху филия от селски хляб......Това е божествена закуска ,а и не само
Предлагам ви едно друго приложение на мармалада а именно неговото присъствие в сладкиш.

        
Кекс с мармалад от сини сливи.

Нужни продукти:

1. 1 ч.ч захар(за по-карамелен вкус може да използвате кафява захар)



2. 2 яйца


3. 1 ч.ч кисело мляко


4. 2/3 чаена чаша олио


5. 1 ч.ч мармалад от сини сливи


6. 2 чаени чаши брашно


7. 1 чаена лъжица сода
1/2ч.л канела
9.  пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:Смесете отделно течните и сухите продукти.След това ги обединете в едно.
Изсипете с места в намаслена и набрашнена тавичка.Ако използвате силиконоване е необходимо.Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 40 мин или до суха клечка.

Няма коментари:

Публикуване на коментар